Proiectul “Teleşcoala”, emisiunea produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, va fi preluat şi difuzat de posturile de radio şi de televiziune RTV Voivodina 2, RTV OK, RTV Pancevo şi TV Banat.

În baza acordului semnat de reprezentanţii Televiziunii Române şi ai Consiliului Naţional al Minorităţilor Naţionale Române (CNMNR) din Serbia, cu sediul la Vârşeţ, cele patru posturi de radio şi televiziune vor prelua şi redifuza emisiunea “Teleşcoala” pe toată perioada stării de urgenţă din Serbia şi până la intrarea în normalitate a activităţii de învăţământ.

De altfel, în acord cu misiunea sa publică, TVR – singura televiziune care acoperă întreg teritoriul României şi care asigură un serviciu public de interes general – a început să realizeze proiectul cu conținut didactic “Teleşcoala” şi pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale. Astfel, emisiunile “Teleşcoala în limba maghiară” se regăsesc în grila TVR Tîrgu Mureș, de luni până vineri, de la ora 10.00 și ora 15.00.

Încă din prima săptămână de difuzare, audienţele înregistrate de emisiunea “Teleşcoala”, soluția de învăţare oferită de TVR 2 în timpul crizei provocate de noul coronavirus, au semnalat o creștere a interesului manifestat de publicul tânăr și foarte tânăr atât la tv, cât şi în mediul online.

Cursurile pot fi urmărite atât la TVR2, cât şi online pe canalul de YouTube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii şi pe tvr.ro.